Proslava prvog rodjendana - Biser Dunava

Proslava prvog rodjendana 

Kako se organizuje proslava prvog rodjendana?

Kada smo nakon porodjaja suprug i ja stigli kući sa našim novim članom, preslatkom kiflicom “teškom” čak 3 i po kile, ni slutila nisam da dok se okrenem, zamenim par pelena i naučim da ocenim temperaturu vode za kupanje, ta ista kiflica će već biti pravi mali bebac koji samo što ne prohoda, a ja sedim i smišljam kako će izgledati njena proslava prvog rodjendana!

Da, vreme veoma brzo leti! A kako je ona savršena, pred sobom sam stavila neverovatno težak zadatak, tj. da oranizujem savršenu proslavu prvog rodjendana svog deteta!

Odmah ću priznati, kao i sve što radiš po prvi put, neka greška se podvuče, te koliko god se trudiš “savršenstvo” ti izmiče. Pa ipak, ceo taj dan i dogadjaj i osmesi moje male kiflice, mog supruga i naših prijatelja, rodbine i kumova kreirao je čaroliju koja se neizbrisivo urezala u naša sećanja i zbog koje je ova proslava prvog rodjendana bila savršena!

Ne mogu te spasiti stresa i ne mogu te osloboditi svih grešaka i propusta, ali se nadam da ti ovim tekstom mogu pomoći i makar malo olakšati organizaciju tako važnog dana kao što je dečji prvi rodjendan.

proslava prvog rođendana biser dunava srbija
proslava prvog rođendana na otvorenom pored reke

Šta je potrebno da znam kada biram prostor?

Da krenemo odmah konkretno. Zašto je na prvom mestu važno odabrati adekvatan prostor gde će se održati proslava dečjeg prvog rodjendana? Odgovor je manje više jednostavan. Za razliku od nekih drugih dogadjaja, poput venčanja na primer, centralnu ulogu na dečjem rodjendanu imaju mališani. Te shodno tome, veoma je važno pri izboru lokacije i prostora izabrati opciju koja je pogodna da usluži i ovu, veoma slatku (ali i specifično zahtevnu) klijentelu.

Ne biramo kada ćemo se roditi, ali ukoliko imaš sreće da je tvoje najmilije rodjeno u toku godine koja omogućava organizaciju proslave prvog rodjendana na otvorenom, definitivno pokušaj da iskoristiš tu mogućnost!

Deca cene prirodu i prostor koji im daje mogućnost za igru i zabavu, a odrasli imaju mogućnost da se opuste i budu sigurni da se njihova deca zabavljaju. Takvu mogućnost zatvoreni prostori poput svečanih sala često ne pružaju, već će odrasli uživati unutar sale u ceremoniji dok će se deca igrati ispred na parkingu ili trčati po sali među zvanice.

To se neće desiti na lokacijama koje omogućavaju organizaciju proslava na otvorenom, kao što to omogućava Biser Dunava. Veličina prostora daje ti mogućnost da osmisliš i organizuješ postavku tako da ima mesta i za odrasle i za decu koja bi da se igraju i zabavljaju u prostoru koji je ogradjen i osiguran. 

Međutim, ono o čemu moraš voditi računa to je i nepredvidivost vremenskih prilika. A da te kiša ili slična vremenska nepogoda ne bi iznenadili, predlog je da odabereš prostor koji nudi organizaciju proslave na otvorenom, ali poseduje i mogućnost preseljenja slavlja u zatvoreni prostor ukoliko vremenske prilike to zahtevaju. Pravi primer takve lokacije je Biser Dunava. Na taj način bićeš sigurna da tvoja proslava prvog rodjendana prođe bez neplaniranih iznenadjenja.

Bez čega ni jedan dečji rodjendan ne može da prodje?

Svaki dogadjaj ima svoju centralnu svrhu. Na primer, kod venčanja se sve vrti oko samog čina venčanja. Proslava devojačke večeri u centar stavlja buduću mladu. Medjutim, kod rodjendana je centar proslave rodjendanska torta.

Zato je veoma važno pažljivo odabrati adekvatnu tortu i pri tome ne voditi računa samo o dekoraciji torte, već i o ukusima i količini. Količini zato što je potrebno ostaviti neko parče i za goste koji žele još (deca vole tortu!). O ukusima, zato što pojedine namirnice poput oraha, jaja itd. često mogu predstavljati alergene i zato je najbolje da postoje barem 2 vrste torte.

Igraonica i muzički program

Kada sam sa suprugom organizovala proslavu prvog rodjendana naše male kiflice, odabrali smo lokaciju koja je bila na otvorenom i u okviru kompleksa posedovala je odredjeni sadržaj za dečju razonodu. Ne puno, ali na prvi pogled sasvim dovoljno. Bila je tu klackalica, tobogan i dve ljuljaške. Suprug je bio u fazonu “Strava!” ne moramo trošiti novac na pokretne igraonice, već možemo taj deo budžeta preusmeriti na druge aspekte proslave. 

 

Medjutim, nakon konsultacija sa prijateljima koji su već organizovali sličan dogadjaj i nakon dodatnog promišljanja, odlučili smo se da ipak organizujemo tim profesionalnih animatora koji će nam paziti na decu i igrati se sa njima. Pre svega da od te obaveze “oslobodimo” bake i roditelje. 

 

Zatim, kada smo krenuli u potragu za animatorima, shvatili smo da je ipak pametnije da pored animatora, prostor upotpunimo i mobilijarom za dečju igru, poput zamka za skakanje, table i stičića za pisanje i slaganje kockica i još nekim sitnicama. 

I nismo se pokajali! Profesionalni tim animatora je taj prostor pretvorio u bajku i napravio igralište u kojem sam i ja poželela da se igram! I što je najvažnije, deca su tokom celog dogadjaja bila nasmejana, a roditelji sigurni da su deca pod nadzorom i u dobrim rukama! 

Ketering prilagodjen mališanima

Deca su izbirljivci kada je reč o hrani. Ulogu u tome da li će se deci hrana svideti ili će na sred dečjeg rodjendana kukati da su gladni, ima ukus hrane, ali nekad čak i više od ukusa, ulogu ima oblik i aranžman posluženih poslastica.

Mini hamburgeri, mini pice, slani i slatki zalogajčići u obliku crtanih junaka, šarene krofnice… to je ono što deca vole. Međutim, upravo zbog dece, veoma je važno da hrana bude kvalitetna i što je moguće više, zdravija. 

Takođe, da bi procenila dobro koliko je hrane dovoljno i da ne bi brinula oko pripreme, dostave, aranžiranja i posluživanja, najbolje je da za to organizuješ profesionalce! Ukoliko prostor koji si odabrala nudi i ketering, onda je tvoj život duplo lakši!

Zato je veoma važno pažljivo odabrati adekvatnu tortu i pri tome ne voditi računa samo o dekoraciji torte, već i o ukusima i količini. Količini zato što je potrebno ostaviti neko parče i za goste koji žele još (deca vole tortu!). O ukusima, zato što pojedine namirnice poput oraha, jaja itd. često mogu predstavljati alergene i zato je najbolje da postoje barem 2 vrste torte.

Zaključak

Da sumiram, ako imaš sreće da je tvoja kiflica rodjena u mesecima koji omogućavaju da se proslava prvog rodjendana održi  na otvorenom, obavezno iskoristi tu šansu, ali izaberi prostor koji ti nudi i plan B ukoliko se vreme “pokvari”. Postaraj se da je torta ukusna i da je ima dovoljno za sve, a za igraonicu i animaciju mališana, kao i za ketering i posluženje hrane i pića posao prepusti profesionalcima. 

Ako ti ovaj rezime ima smisla, onda je Biser Dunava pravo mesto za tebe i mesto gde možeš da budeš sigurna da je pravi izbor da se priredi proslava prvog rodjendana tvojih najmilijih, jer ti može ponuditi sve od gore navedenog! Poseti našu internet stranicu i zaljubi se na prvi pogled! Sve ostalo je na nama!

Scroll to Top