Neobična mesta za venčanja - Biser Dunava

Neobična mesta za venčanja

Venčanje je važan trenutak u životu svake osobe! Bez obzira na to koliko voliš venčanja, maštaš o njima celog života, ili možda nisi neko ko intenzivno sanja o tome, nemoguće je da ti srce ne zatreperi kada dođe trenutak da staneš na ludi kamen i počneš planirati svoje venčanje.

Današnju priču fokusiramo na lokaciju i prostor u kom se održava venčanje. Bez obzira gde živiš i koliki ti je budžet, uz malo kreativnosti možeš svoje venčanje pretvoriti u dogadjaj za pamćenje.

Neobična mesta za venčanja ostaju u sećanju! Seti se poslednjih pet venčanja na kojima si bila – ako nijedno od njih nije održano na nekom neobičnom mestu, verovatno ti se ta venčanja u sećanju ne razlikuju mnogo jedno od drugog. Medjutim, ako želiš da budeš drugačija, evo liste od pet najčešćih neobičnih mesta za venčanja!

Neobična mesta za venčanja - Biser Dunava (3)

Lista 5 najčešća neobična mesta za venčanja

Dvorište

Pre 30ak ili više godina, ovo bi bilo najčešće standardno mesto za venčanje. Ako si kao ja, imaš 27 godina, sigurno se sećaš detinjstva i svadbi pod šatorom u dvorištu mladoženjine kuće. Mada je to već tada postajala retkost i u medjuvremenu su se zbog efikasnosti, jednostavnosti i trenda, sva venčanja preselila u svečane sale.
Ipak, sve više je slučajeva gde čujem da parovi koji imaju pristup (bilo kod svoje kuće, rodjaka, vikendice, zakupe kuću sa dvorištem i bazenom) organizuju proslavu venčanja upravo u takvom prostoru. I takav ambijent se pamti! Zato je i prvi na našoj listi neobičnih mesta za venčanja.

Poljana

Slično kao dvorište, samo malo ekstremnije, poljana ili livada može biti pravo neobično mesto za venčanja za tebe! Istini za volju, ovde moraš biti pažljiva i imati na umu da ovakva lokacija zahteva dobru organizaciju i planiranje (nema infrastrukture, sve mora biti doneto na lokaciju i moraš biti spremna na razne izazove), a takodje moraš pripremiti i zvanice da štikle i koktel haljine nisu opcija.
Ali ko ima hrabrosti i živaca, imaće na kraju i bajkovite slike među livadskim cvećem i neobično mesto za venčanje koje se pamti!

Krov neke visoke zgrade

Urbano i pristupačno, a opet lako se može svrstati u neobična mesta za venčanja. Treba voditi računa o bezbednosti, odabrati zgradu na lokaciji i u kvartu koji ne sprečava da imaš glasnu muziku u kasne sate, treba sve spremiti, organizovati, isplanirati. Ali samo zamisli sliku: zalazak sunca na krovu zgrade, osmesi zvanica dok plešu zajedno sa vama prvi ples! Slika za pamćenje vredna truda!

Plaža

Verujem da ko živi na ostrvu ili nekom gradu na moru, venčanje na plaži ne doživljava kao neko neobično mesto za venčanja. Avaj, mi koji nismo te sreće, sigurno smo barem jednom pomislili i maštali o ovoj opciji. Medjutim, da ne bih otišla u kliše i opisivala scene venčanja na plaži iz holivudskih filmova, samo ću te podsetiti da plaža ne mora nužno biti morska. Imamo divna jezera i reke u našoj zemlji koja takodje imaju plaže vredne truda, razmisli o tome!

Vidikovac - venčanja u prirodi

Ima li ko da ne voli vidikovce? Priroda, pogled puca kilometrima daleko, osećaš mir i neko jedinstvo sa prirodom, simbolično gledate u daljinu dok izgovarate sudbonosno da… zato je ovo mesto na listi neobičnih mesta za venčanja danas.

I postoje brojne opcije! Često je u blizini vidikovca neki restoran u kom možeš organizovati svoje venačanje. Jedan od takvih primera je upravo i naš Biser Dunava! Prelepa dunavska terasa, pogled, priroda i dostupna infrastruktura omogućava ti da bez muke imaš neobično mesto za venčanje koje se pamti, i istovremeno iskombinuješ veliki deo stavki sa ove naše današnje interesantne liste! 

Neobična mesta za venčanja - Biser Dunava (2)
Scroll to Top