Haljine za venčanja – šta obući za venčanje - Biser Dunava Smederevo Srbija - 44.6539932,20.8352142,16.75

Haljine za venčanja – šta obući za venčanje

Do sada je na blogu bilo reči o venčanju iz perspektive organizacije venčanja, odabira prostora, priprema za dogadjaj i tome slično. Danas se bavimo nešto drugačijom temom. Danas je “na meniju” moda i to ne iz perspektive mlade ili mladoženje, već iz perspektive tebe kao gosta venčanja. Nije nemoguće zamisliti sledeću situaciju: Tvoja najbolja drugarica se udaje! Venčanje se održava kroz nedelju dana u Biseru Dunava, leto je, a iako si imala nekoliko meseci za
pripremu i odabir šta ćeš da obučeš, odluku si odlagala, ništa što si našla nije ti se svidelo i sada te hvata panika jer je taj dan veoma blizu, a ti nemaš ni najmanju ideju šta ćeš da obučeš! Da ne bi ovaj blog postao dramski tekst pun napetosti i neizvesnosti, u nastavku delimo sa tobom naša razmišljanja o tome šta (ne)obući na venčanju, odnosno najbolje (i najgore) primere haljina za venčanje (nadamo se da će ti biti od pomoći).

Haljine za venčanje ne smeju biti bele boje

Da li je ovo potrebno dalje objašnjavati? Haljina bele boje je uvek dobar izbor, osim ako ideš na nečije venčanje ,i tu nema diskusije. Haljine za venčanje ne smeju biti bele boje. Bela boja je rezervisana za mladu. Takodje, treba izbegavati i sve varijante bele boje, boje slonovače, svetlo plavu itd. A ako su nežne boje nešto što ti najbolje pristaje i ne želiš da nosiš bilo šta tamnije, onda se ipak odluči za svetlo zelenu, svetlo roze ili čak svetlo limun žuta ume da bude pravi izbor.

Odabir _Haljine za venčanje_ saveti! - Biser Dunava Srbija

Haljine za venčanje ne smeju da izgledaju kao dekoracija

Ovo pravilo bi možda najbolje shvatili muškarci. Da objasnim. Pitaj bilo kog muškarca da li mu se ikada desilo da svojom odevnom kombinacijom na nekom venčanju ili drugoj proslavi sličnog tipa, neodoljivo podseća na konobara? I da ga zbog toga što je obukao crne pantalone i belu košulju sa crnom kravatom ili leptir mašnom, pomešaju sa konobarom i traže mu piće? E pa na sličan način, ovo pravilo važi i za haljine za venčanje. Treba izbegavati dezene koji će učiniti da se kamuflirate medju dekoracijom na venčanju, što će reći jarko cvetne dezene ili dezene koji su jarkih boja (na primer, ljubičasta koja se slaže sa bojom salveta na stolu). Nećete uvek moći da pogodite koje su boje dekoracija, ali treba se raspitati unapred.

44.6539932,20.8352142,16.75 - Smederevo Biser Dunava Srbija - Proslave na otvorenom
Proslave na otvorenom - Biser Dunava

Obrati pažnju na godišnje doba i vremensku prognozu pri izboru haljine za venčanje

Dugi ili kratki rukavi? Otvorena ledja? Šta obući preko? Još ako je venčanje na otvorenom na nekoj bajkovitoj lokaciji kakva je Biser Dunava, onda treba obratiti pažnju i na to da temperatura varira u toku dana, od prohladnog julskog jutra, preko vrelog dana, do tople noći pored reke. Zato tvoj outfit za taj dan treba biti prilagodjen vremenskim prilikama i godišnjem dobu. Na primer, za letnja venčanja neće ti biti prijatno da nosiš haljinu dugih rukava.

Haljine za venčanje (ne)moraju biti formalne

Ovo je sada stvar tvog ličnog stila i preferenci. Moj lični moto je da nikada ne možeš biti previše formalna i sredjena i zato ako pri odabiru haljine za venčanje naginješ ka tom ekstremu, smatram da tu ne može biti greške. Sa druge strane, treba biti jako pažljiv ako se igramo sa nekom opuštenijom varijantom haljine za venčanje. Moje lično mišljenje je da je to u životu svake mlade i mladoženje veoma bitan dan i da ga kao gost treba upriličiti na svaki način. Zato treba izbegavati smelije i opuštenije varijante haljina za venčanje.

44.6539932,20.8352142,16.75 - Biser Dunava venčanja na otvorenom
Biser Dunava venčanja na otvorenom

Prilagodi outfit crkvenom venčanju

Za kraj, bonus tip: ako se venčanje održava i u crkvi moraš biti spremna da prilagodiš svoj outfit pravilima odevanja u crkvi. To znači pre svega da biraš haljine za venčanja koje imaju pokrivena ramena, ili makar da spremiš neki odevni predmet (blejzer, sako, maramu, itd.) kojim bi privremeno prilagodila svoj outfit pravilima odevanja u crkvi. Sada, naoružana ovim profi savetima, trči u šoping da odebereš savršenu haljinu za venčanje! Imaš još samo 7 dana do venčanja tvoje najbolje drugarice, devojko, šta čekaš!

Scroll to Top